top of page

Hei, prin acest post vin in ajutorul mirilor si al colegilor !

Actualizată în: 7 aug. 2020

Va prezint mai jos un contract intreg pentru nunti sau alte evenimente, cititi-l cu atentie si dati un share daca v-a ajutat, poate e de folos si altcuiva !


Daca aveti ceva de completat la acest contract astept sa imi lasati un e-mail/mesaj .





CONTRACT DE PRESTĂRI SERVICII FOTO VIDEO

Nr. …. din …….………………

Eveniment de tip:

Data evenimentului : ( ziua/luna/anul )

Data cununiei civile : ( ziua/luna/anul ). Ora : . Loc : .

Nume : ______________________ ___ _____ ________________

Telefon : ______________________ _________________________

Ora pregătirilor : _______________ _______ ____ _

Adresă pregatiri : ______________ __________ ___

Locație cununia religioasă : ora: .

Locație restaurant : ________________________ora ________ ______.

Orice date personale oferite rămân strict în proprietatea Prestatorului. Ele nu vor fi oferite altor terți. Spațiile se vor completa doar cu datele cunoscute, detaliile completându-se înaintea evenimentului.

Conținultul pachetului :

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Articolul 1. PĂRȚILE CONTRACTANTE

PFA cu sediul în , str. , nr , sc , et. , apt. , înmatriculat la Registrul Comerțului sub nr. , C.U.I : , cod IBAN: , cont deschis la Banca , reprezentată legal prin , tel.: ; e-mail: .com, în calitate de Prestator, pe de o parte,

Și

_____________________ __, cetățean român, cu domiciliul în , str. ___ _____ _ , nr. _ _, bloc _ _, apartament ___ _, județ _ __, legitimat cu CI seria ___nr. __ ___ ___ și CNP:……………………….......…............

telefon ____ __ ____ _, e-mail: ………………………………………………………. , în calitate de Beneficiar , pe de altă parte,

au convenit să încheie prezentul contract de prestări servicii, cu respectarea următoarelor clauze:

1. Beneficiarul își exprimă în mod liber și expres acordul de a contracta, cu intenția de a fi obligat conform prevederilor Contractului, pe care le consideră echitabile, în integralitatea lor și semnează contractul cu intenția pe deplin liberă de a dobândi toate drepturile și obligațiile prevăzute în acesta.

2. Beneficiarul declară că a ințeles și acceptă în mod expres tot conținutul prezentului Contract, precum și că a fost informat și că este de acord cu stilul artistic practicat de Prestator în realizarea serviciilor asumate prin prezentul Contract;

3. Părțile sunt de acord că prezentul contract reprezintă o colaborare temporară pe baza unor proiecte și comenzi punctuale.

4. Beneficiarul are obligația de a citi tot contractul și de a păstra contractul cel puțin până la primirea tuturor materialelor de la Prestator.

Articolul 2. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Obiectul contractului îl constituie prestarea de către Prestator în favoarea Beneficiarului a urmatoarelor servicii de fotografiere și/sau înregistrare video pentru un eveniment de tip: , în conformitate cu Anexa 1 la prezentul Contract.

2.2. Detaliile din zilele respective trebuie sa fie comunicate de către Beneficiar, Prestatorului, prin e-mail/telefon, cu cel puțin 4 zile înainte de data evenimentului.

2.3. Prezentul contract își produce efectele de la data semnării sale de către reprezentanții autorizați ai părților și până la data îndeplinirii tuturor obligațiilor asumate prin prezentul contract de către părți.

Articolul 3. PREȚUL CONTRACTULUI

3.1 Valoarea totală agreată a Contractului este de ____________ ___________EURO, plătibilă în Lei, conform art. 3.2 din prezentul Contract, la cursul EUR/RON al Băncii Naționale a României din ziua efectuării plății de către Beneficiar.

3.2. Beneficiarul se obligă să achite valoarea totală a contractului, astfel:

– Avansul: respectiv ____________________ _______EURO – în cel mult 3 zile de la data semnării contractului; Avansul reprezintă strict rezervarea serviciilor prestatorului, rezervare ce are loc o data cu semnarea prezentului contract. Avansul nu se returnează. Orice schimbare ulterioară a datei evenimentului va necesita plata unui nou avans, în masura în care suntem disponibili. Avansul nu se returnează nici în eventualitatea anulării evenimentului din motive dependente de Beneficiar.

– A doua transă: respectv _____________ _____________EURO – se va plăti în maxim 48 deore de la încheierea Evenimentului.

Plata se va realiza în numerar sau prin virament bancar ( ordin de plată ) în contul bancar al Prestatorului .

3.3. În cazul nerespectării termenului de plată sus-menționat, Beneficiarul datorează Prestatorului dobânzi penalizatoare în cuantum 0,5%/zi de întârziere, calculate asupra sumei scadente și neachitate, începand cu data scadenței și până la plata efectivă a debitului. Nivelul dobânzilor penalizatoare va putea depăși suma asupra căreia sunt calculate.

Articolul 4. OBLIGAȚIILE PĂRȚILOR

4.1. Prestatorul se obligă:

4.1.1. Să ofere Beneficiarului fotografiile și/sau înregistrarea video făcute în cadrul Evenimentului, în conformitate cu dispozițiile prezentului contract, obligându-se să presteze serviciile asumate conform prezentului contract cu profesionalismul necesar angajamentului asumat, cu echipamentele proprii aflate în stare bună de funcționare, pentru a asigura o calitate corespunzătoare a serviciilor.

4.1.2. Să pună la dipoziția Beneficiarului personal calificat (fotograf/-i și/sau cameraman/-i), în funcție de serviciile contractate.

4.1.3. Să pună la dispoziția Beneficiarului, în termen de cel mult 120 de zile lucrătoare de la încheierea Evenimentului, materialul foto și/sau video (conform Anexei 1 a prezentului contract ) prelucrat doar în format electronic, pe suport digital sau prin transfer digital și numai cu condiția ca Beneficiarul să fi făcut deja dovada plății avansului și a urmatoarei tranșe (prevăzute la articolul 3.2).

Livrarea produselor se va face direct Beneficiarului sau prin curier cu plata ramburs sau prin virament bancar cu condiția că plata să se facă înainte ca produsele să ajungă la beneficiar. Prestatorul nu garantează pentru integritatea și calitatea mediului electronic sau a albumului/albumelor (după caz, conform Anexei 1 a prezentului contract) livrate prin curier. Orice alte copii suplimentare vor fi realizate contra cost. De asemenea, Prestatorul se obligă să stocheze materialul video și/sau foto brut, pe o perioadă de o saptamana (7 zile) de la data predarii materialului video și/sau foto către Beneficiar, în scopul protejării produsului Beneficiarului, în cazul deteriorarii accidentale sau pierderii. Oricare alte materiale (inclusiv materialele de la ședința foto și/sau video de după nuntă) se vor preda în termen de cel mult 120 de zile de la data realizării lor. !!!

4.1.4. Prestatorul va avea dreptul să rețină avansul plătit de Beneficiar în cazul în care Evenimentul este anulat din motive independente de voința Prestatorului. Prestatorul se obligă să returneze, în termen de 10 zile, orice sumă primită cu orice titlu de la Beneficiar, în situația în care nu va putea participa la Eveniment, din motive direct imputabile acestuia.

4.2. Beneficiarul se obligă:

4.2.1. Să comunice în scris (e-mail) / telefon data, ora și locul ceremoniei civile, religioase și a petrecerii (Evenimentului), respectiv să aducă la cunostința Prestatorului, în scris, orice modificări survenite asupra celor declarate, cu cel puțin 4 zile lucrătoare înaintea respectivelor date.

4.2.2. Să accepte afișarea informațiilor despre Prestator pe coloana video și Foto a materialului realizat;

4.2.3. Să ceară permisiuni de fotografiere și filmare în diverse locații, incluzând biserica, restaurantul și alte locații utilizate pe durata evenimentului, Prestatorul nefiind răspunzător de neexecutarea activităților menționate în contract în acest caz . Tot în responsabilitatea Beneficiarului intră și obținerea acordului tuturor persoanelor de la eveniment de a apărea în imagini sau fotografii. Beneficiarul se obligă să se asigure că folosirea surselor de lumină adiţionale este permisă în timpul înregistrărilor video sau a fotografierii (biserică, restaurant sau alte locaţii ale evenimentului), în caz contrar Prestatorul nu își asumă resposabilitatea pentru calitatea materialului filmat și fotografiat;

4.2.4. Să permită Prestatorului, pe întreaga durată de desfășurare a prezentului contract, ori de câte ori va fi necesar și în orice modalitate, folosirea aparatelor/echipamentelor din dotarea proprie, inclusiv a surselor de lumină și curent adiționale, în caz contrar Prestatorul nu va fi ținut răspunzător pentru calitatea materialelor foto/audio-video realizate;

4.2.5. Să permită Prestatorului accesul în orice spațiu necesar realizării serviciilor asumate prin prezentul contract, cum ar fi, dar fără a se limita la: săli de evenimente, biserici și anexe ale acestora, camere/spații din cadrul locuințelor private și/sau a hotelurilor etc., în caz contrar Prestatorul neputând fi ținut răspunzător pentru neindeplinirea obligațiilor contractuale;

4.2.6. Să nu atribuie alte sarcini Prestatorului în afara celor care au fost stabilite prin contract și/sau anexelor sale componente. Orice sarcină suplimentară celor stabilite prin prezentul contract se va realiza exclusiv cu acordul Prestatorului. Contravaloarea sarcinilor suplimentare se va stabili de comun acord de către parti.

4.2.7. Să asigure Prestatorului în ziua de desfasurare a Evenimentului preparate culinare suficiente pentru toti membri desemnați ai acestuia și lichide răcoritoare la discreție, precum și un spatiu de odihnă și degustare a preparatelor culinare în cadrul sălii de evenimente. Pentru înțelesul părților, preparatele culinare puse la dispoziția Prestatorului de către Beneficiar vor cuprinde cel puțin 2 (două) feluri de mâncare diferite, în timp ce spațiul de odihnă și loc de depozitare a echipamentului (nu pe jos) adecvat activităților de salvare de date,stocare a instrumentelor de lucru, va fi unul individual, exclusiv rezervat pentru reprezentanții Prestatorului și obligatoriu a se situa în sala în care are loc evenimentul (masă separată dacă la eveniment vor fi prezenți lăutari ) și cu vizibilitate asupra desfășurării acestuia (excepție dacă la eveniment va fi prezent DJ).

Acest spațiu trebuie să fie alocat doar Prestatorului.

4.2.8. Beneficiarul este de acord cu folosirea de fotografii și/sau secvențe video filmate în cadrul Evenimentului în scopuri publicitare (postare pe propriul site web al Prestatorului și/sau site-uri web de specialitate, facebook, instagram, etc), de către Prestator;

4.2.9. Să plateasca toate drepturile de folosință (drepturi de autor, drepturi conexe etc.) ale pieselor muzicale și/sau ale kit-urilor grafice folosite în materialele audio-video furnizate de Prestator pentru contractul în cauză.

4.2.10. Să despăgubească Prestatorul pentru toate și oricare din prejudiciile suferite de reprezentanții acestuia și/sau aparatele/echipamentele acestora, ca urmare a acțiunii oricăror terțe persoane care participă la Eveniment din partea Beneficiarului și/sau care se află la dispoziția Beneficiarului din partea unor terțe persoane. Fără a afecta drepturile stabilite prin prezentul articol, Prestatorul va avea posibilitatea să rezilieze prezentul contract în orice moment și fără îndeplinirea niciunei alte formalități, în situația în care, pe perioada desfășurării evenimentului, oricare din reprezentanții Prestatorului vor fi agresați fizic și/sau verbal de terțe persoane care participă la Eveniment din partea Beneficiarului și/sau care se află la dispozitia Beneficiarulu. Beneficiarul se obligă să plătească Prestatorului contravaloarea serviciilor prestate până in momentul rezilierii contractului.

4.2.11. Să achite Prestatorului contravaloarea tuturor serviciilor prestate în baza prezentului Contract, la termenele menționate în cadrul art. 3.2 de mai sus.

4.2.12. Beneficiarul are obligația de a da drepturi exclusive de fotografiere și filmare pe parcursul evenimentului mai sus mentionat. Orice alt fotograf sau videograf poate fi angajat doar cu acordul scris al Prestatorului. Invitații la eveniment care fotografiază sau filmează sunt bineveniți să o faca, dar cu mențiunea: de a nu împiedica Prestatorul să ducă la îndeplinirea prevederilor acestui contract.

4.2.13. Beneficiarul este responsabil să își facă copii de siguranță pentru materialele foto și/sau video primite de la Prestator.

4.2.14. Beneficiarul are obligatia să trimita fotografiile necesare prelucrării albumului în termen de cel mult 30 de zile de la primirea lor prin intermediul platformelor de trimitere de date (https://www.myairbridge.com/en/#!/ sau https://wetransfer.com/ ), în caz contrar va plăti contravaloarea albumului.

4.2.15. Beneficiarul se obligă în rezervarea timpului său propriu pentru ședința foto de după nuntă (dacă este cazul) în cel mult 30 de zile de la încheierea evenimentului,aceasta se stabilește de comun accord cu Prestatorul. În caz contrar se plătește contravaloarea ședinței foto sau se renunță în totalitate la aceasta.

4.2.16 . Beneficiarul este responsabil să verifice calitatea filmării și/sau fotografiilor și să comunice Prestatorului dacă are preferințe pentru modificarea filmării sau a fotografiilor în termen de maxim 5 zile de la primirea acestora.

Articolul 5. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

5.1. Toate drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală cu privire la orice este creat de Prestator pe perioada derulării prezentului Contract, inclusiv dar fără limitare la, fotografii, material video, albume foto, alte livrabile ale serviciilor furnizate în baza prezentului Contract sau în legatură cu acesta, vor rămâne ale Prestatorului. Orice drepturi de proprietate intelectuală și drepturi de proprietate asupra materialelor furnizate de Prestator în legatură cu îndeplinirea Contractului vor rămâne în proprietatea Prestatorului, în lipsa unei convenții contrare a părților.

5.2. Beneficiarul nu va putea utiliza și/sau pune la dispoziția unor publicații media și/sau televiziuni fotografiile/materialele audio-video realizate de Prestator, fără acordul prealabil și scris al acestuia din urmă.

5.3. În situația în care Beneficiarul va dori să cesioneze cu titlu exclusiv drepturile de proprietate intelectuală (drepturile de autor) asupra fotografiilor și/sau materialelor audio-video realizate de Prestator, va fi nevoit sa achite Prestatorului contravaloarea sumei de 20% din valoarea totala a contractului.

Articolul 6. ÎNCETAREA CONTRACTULUI

6.1. Prezentul contract poate înceta în urmatoarele situatii:

1. a) Prin acordul părților;

2. b) Prin împlinirea termenului pentru care contractul a fost încheiat.

6.2. Încetarea contractului din orice motiv nu produce niciun efect asupra obligațiilor deja scadente la momentul la care se produce încetarea, în afara cazului în care părțile convin altfel.

6.3. În cazul în care Beneficiarul renunță din orice motiv la serviciile oferite de Prestator în prezentul contract, avansul nu va fi înapoiat de catre acesta.

Articolul 7. DISPOZIȚII FINALE

7.1. În cazul în care una din clauzele prezentului contract se perimă, contravine legii sau devine inoperantă ca urmare a aplicării unei decizii executive, legislative, judiciare sau a altor decrete sau decizii publice, aceasta nu va afecta valabilitatea sau aplicabilitatea celorlalte clauze contractuale care răman în vigoare și produc efecte juridice. Părțile pot conveni înlocuirea clauzei inoperante cu una care să produca efecte juridice prin act aditional semnat de reprezentanții ambelor părti.

7.2. Pentru evitarea oricarui dubiu, răspunderea totală a Prestatorului, pentru orice fel de despăgubiri plătibile în temeiul prevederilor prezentului Contract, ale raspunderii civile delictuale sau ale oricarei legi aplicabile nu va depăsi valoarea totală a prezentului Contract, menționată la punctul 3.1, pe întreaga durată a Contractului.

7.3. Prestatorul nu poate fi răspunzător de situațiile în care anumite personae sau obiecte prezente la eveniment nu apar în fotografiile sau în filmările realizate de el. În situația în care Beneficiarul doreste să se asigure că respectivele persoane sau obiecte vor fi fotografiate și/sau filmate, Beneficiarul este rugat să solicite prestatorului direct filmarea și/sau fotografierea lor. De asemenea, estetica și varietatea rezultatelor fotografice depinde de participarea nemijlocită a beneficiarului și de dorința lui de a coopera.

7.4.Prezența prestatorului la eveniment include mijloc de transport propriu și vestimentație adecvată. În situațiile în care există un cod de îmbracaminte obligatoriu a fi urmat, beneficiarul va notifica acest lucru cu cel puțin 30 de zile înainte.

7.5. Orice deplasare a prestatorului necesară în vederea executării activitaților de fotografiere și/sau filmare menționate în prezentul contract, în afara orașului Oradea sau a județului Bihor va fi taxată cu 100 lei /100 KM/1 autoturism. Dacă distanța între Oradea și locul Evenimentului este mai mare de 150 KM, este necesară cazarea întregii echipe (fotografi, cameramani, asistenți – în functie de serviciile alese) atât cu o noapte înainte de eveniment cât și în noaptea evenimentului dacă se depășește ora 24:00.

În ziua evenimentului pe parcursul deplasărilor între locații: miri, primărie, biserică, restaurant, Prestatorul va circula în limitele legale impuse de lege pe tronsonul respectiv de drum și nu va fi responsabil dacă Beneficiarul nu a asteptat îndeajuns încat Prestatorul să ajungă înaintea Beneficiarului la locația următoare pentru a pregăti echipamentul necesar pentru imortalizarea momentelor dorite de Beneficiar.

7.6. Beneficiarului i se aduce la cunoștință că în cazul în care există lasere pe schela de lumini a DJ-ului, Prestatorul se oprește din folosirea echipamentului dacă nu se oprește folosirea acestora. ( senzorul de captare a imaginii din echipamentul foto/video este sensibil la fasciculul laserului și acesta se poate deteriora si este ireparabil )

7.8. Beneficiarul înțelege că Prestatorul, în vederea îndeplinirii obligațiilor asumate prin prezentul Contract, va putea realiza în mod discreționar fotografiile și/sau materialele video, fiind singurul în masura să aleagă stilul artistic, cadrele video și/sau imaginile ce vor fi surprinse de acesta, precum și modalitea de realizare a fotografiilor și/sau materialelor video. În aceste condiții, Prestatorul nu va putea fi ținut răspunzător în fața Beneficiarului pentru aspecte ce țin de stilul artistic folosit, cadrele video și/sau imaginile surprinse de acesta și/sau modalitatea de realizare a fotografiilor/materialelor audio-video din materialul final predat Beneficiarului.

7.9. În caz de litigii sau neînțelegeri privind prezentul contract, clauzele acestuia vor fi interpretate și soluționate conform legislației României. Părțile convin să depună toate diligențele pentru a soluționa pe cale amiabilă orice neințelegere sau diferend privind prezentul contract în termen de cel mult 30 zile de la data la care s-a primit notificarea privind existența acesteia. După trecerea acestui termen fără a se remedia situația, toate neînțelegerile sau litigiile privind prezentul contract vor fi supuse spre soluționare instanțelor judecătorești competente de la sediul Prestatorului.

7.10. Anexele părți integrante ale prezentului contract sunt, după cum urmează:

– Anexa nr. 1 – Descrierea Serviciilor

7.11. Toate cheltuielile suplimentare legate de transport, masă, cazare etc. vor fi plătite de către Beneficiar, cu minim 3 zile inainte de data desfașurării evenimentului în contul Prestatorului.

7.12. Beneficiarul se obligă să pună la dispoziția Prestatorului toate detaliile cunoscute, legate de eveniment, astfel încât reprezentanții/reprezentantul Prestatorului să poată reacționa adecvat la desfășurarea momentelor din ziua respectivă. Prestatorul iși rezervă dreptul de a refuza fotografierea și/sau filmarea în condiții neadecvate acestea încluzand ( mizerie excesivă, întuneric, prezența unor personae ostile/ în stare de ebrietate, etc).

7.13. În cazul unui contract semnat la care se folosește și drona, dacă vremea nu este favorabilă folosirii acesteia, lipsă semnal, zonă de interes național ( aeroport, bază militară, baraj de acumulare, penitenciar, muzeu, etc.) atunci aceasta nu se folosește iar suma plătită pentru aceasta nu se returneaza.

7.14. Prestatorul nu este responsabil pentru fluctuațiile de lumină datorate opririi sau pornirii becurilor din restaurant dacă acestea se observă în filmare și afectează estetic filmarea.

7.15. Vom depune toate eforturile pentru a realiza şi livra fotografii de cea mai înaltă ţinută. Noi nu putem fi ţinuţi responsabili pentru aspecte ce ţin de estetica fotografică şi de conţinut explicit al rezultatelor fotografice, având în vedere natura subiectivă a muncii de fotografiere. De asemenea, nu putem prevedea şi nu putem răspunde pentru evenimente ce ţin de natură „electronică” a echipamentelor utilizate. Orice daune pretinse de voi în cazul nelivrării materialului fotografic de către noi datorată furtului sau defecţiunilor de echipamente şi medii electronice nu sunt îndreptăţite.

7.16. Evenimentul se consideră încheiat la maxim 1 oră după tăierea tortului (excepție dacă se taie la 00.00, atunci se consideră încheiat la maxim ora 03:00). Pentru orice oră în plus prețul crește cu 15% din valoarea totală a contractului.

7.16. Prin semnarea prezentului contract, părțile confirmă faptul că acesta reflectă în mod deplin întreaga voință a acestora cu privire la obiectul contractului, prevalează față de orice alte ințelegeri, înscrisuri sau negocieri care au avut loc între părți înainte de semnarea acestuia, precum și faptul că nu există niciun fel de elemente secundare legate de contract și înțelegere dintre părți care să nu fi fost reflectate în cuprinsul acestuia.

Articolul 8. FORȚĂ MAJORĂ

8.1. Forța majoră apără de răspundere partea care o invocă. Prin caz de forță majoră se înțeleg împrejurările neprevăzute și inevitabile pentru una dintre părți, incluzând dar nelimitântu-se la: accident, rănire, boală, război, incendiu, calamități naturale, furt, urgență familială (rudele de gradul 1 și 2) sau orice act sau situație dincolo de controlul părților și recunoscut de lege ca fiind un caz de forță majoră. Partea care invocă forța majoră va comunica în scris celeilalte părți dovada intervenirii cazului de forță majoră.

9. Observații:

Prezentul Contract a fost încheiat astăzi, ___________ _ , în 2 (două) exemplare originale cu aceeași valoare juridică, câte unul pentru fiecare parte.

PRESTATOR BENEFICIAR


560 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page